hovězí
Potřebujeme:
1/2 kg hovězího předního masa, 1 věčí lebo dvě menší mrkvy,
kúsek ceréla, 1 cibulu, kúsek pórka, širší plátek másla,
voňavé koření, sůl, zelenú petrželku.
Postup:
Maso umyju, dám do hrnca a zaleju vodú.
Osolím, přidám koření, cibulu a vařím,
než je maso měkké.
Na panvici na másle osmažím nastrúhanú mrkvu a cerél.
Měkké maso vyberu a nakrájám na kůsky.
Vývar ocedím, přidám osmaženů zeleninu, maso
a eště spolu krátko povařím.
Nakonec do polévky nasypu nakrájanú petrželku a pórek.
Horkú polévkú zalévám lokše nachystané v taléřku.
přeji dobrou chuť!
DFD
(Dibla, 21. 5. 2011 11:27)